"Kladdkaka" á la Michx

Här får ni receptet på min kladdkaka. Den blev faktiskt ganska god men skulle inte haft den inne i ugnen så länge. Men det vet jag till nästa gång!

Smeten i formen. Mmmmm


2 ägg
1dl socker
1dl sötningsmedel
½dl proteinpulver (chokladsmak)
1dl mjöl
1/4dl proteinpulver (chokladsmak)
1tsk vanlijsocker
1krm salt
3msk kakao
100g smältsmör

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg, socker och sötningsmedel pösigt. Rör ner mjöl och ½dl proteinpulver.
4. Häll i lite smör så att det blir enklare att röra ihop.
5. Blanda i vaniljsocker, salt, kakao, 1/4dl proteinpulver och smör.
6. Häll ner smeten i en ugnssäker form.
7. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Titta till kakan ibland så att du får den som du vill ha den.
8. Servera med med kesella vanilj och en physalis. Ett glas kall mjölk är också gott. Gör som du känner för!

Den här kakan är lite nyttigare än orginal receptet men det är klart att den fortfarande är onyttig. Det som gör den lite nyttiagre är att jag har bytt ut 1.5dl socker mot 1dl sötningsmedel (tog bort 0.5dl då sötningsmedel är lite sötare). Sötningmedel är såklart inte heller bra i förstora mängder men här är det ju utspritt på hela kakan så det är ingen fara. Sedan har jag bytt ut 0.5dl mjöl mot 0.5dl proteinpulver istället. Jag har dock använt vanligt proteinpulver men det finns speciella proteinpulver som är till för just bakning, men jag tyckte det funkade alldeles utmärkt med vanligt protein. Sen har jag även bytt ut 1msk kakao mot 0.25dl proteinpulver. Där ska såklart proteinet ha chokladsmak då man tagit bort kakao.

Gå nu och baka en kladdkaka med lite extra proteiner. Den är faktiskt riktigt smarrig!
Puss Michx ♥

Så här såg mitt resultat ut. Den blev dock lite mer som en kaka och inte kladdig. Men ändå riktigt god =)
Hålet i mitten beror på att jag blev tvungen att titta om den va klar :P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0